#1
#2
#3
#4
#5
#6
#7
#8
#9
#10
#11
#1

Laboratuvar Otomasyon Araçları

Wifi tabanlı ürünlerin test edilmesi ve çalışırlığının değerlendirilmesi için bir çok laboratuvar ekipmanı kullanılır. Bu süreçleri, haberleşme mühendisleri ve sistem mühendisleri birlikte yürütür.  Laboratuvar otomasyon araçları, ürünün laboratuvar sürecinde en iyi şekilde değerlendirilip rapor edilmesini otomatize eder ve mühendislere analiz sonuçlarını detaylı bir şekilde çıkarır. 

#2

 

 

POS Terminalindeki Banka Uygulamaları

Satış noktası uygulamaları (POS), bir mağazada veya gerçek ticari işlemin gerçekleştiği herhangi bir yerde bulunur. Genellikle, mal veya hizmet için nakit, çek veya kredi kartı gibi bir para alışverişini sağlar. Satış noktası sistemleri, yazar kasa veya kredi kartı okuyucusu gibi donanımları kredi ve banka kartı ödemelerini işleyecek yazılımlara bağlayarak envanter yönetimi; satış verilerini izlemek ve müşteri bilgilerini toplamak gibi işlemleri gerçekleştirir. Birçok POS sistemi, muhasebe yazılımıyla bile senkronize olur ve operasyonunuz için eksiksiz bir finansal yönetim paketi oluşturur.

 

#3

 

802.15.13 Optik Kablosuz Ağ Standartlarının Analizi Ve Optimizasyonu

Bu standart, optik kablosuz aÄŸlar için optik olarak saydam ortamlarda 10.000 nm ila 190 nm arasındaki ışık dalga boylarını kullanan bir Fiziksel (PHY) ve Ortam EriÅŸim Kontrolü (MAC) katmanını tanımlar. Standart, 200 m sınırsız görüş hattı menzilindeki mesafelerde 10 Gb / s’ye kadar veri hızları sunabiliyor. Hem koordineli hem de koordineli olmayan topolojilerde noktadan noktaya ve noktadan çoklu noktaya iletiÅŸim için tasarlanmıştır. Birden fazla eÅŸ koordinatörle koordine edilmiÅŸ topolojiler için bir ana koordinatör bulunacaktır. Standart, deÄŸiÅŸen kanal koÅŸullarına adaptasyonu ve tek bir koordinatör aralığında hareket ederken veya koordinatörler arasında hareket ederken baÄŸlantıyı sürdürmeyi içerir.

#4

 

FSO (Free Space Optics)

FSO iletiÅŸimi, iki nokta arasında kablosuz baÄŸlantı saÄŸlamak için atmosferde kızılötesi (IR) ışık kullanan bir kablosuz haberleÅŸme teknolojisidir. Radyo frekansı (RF) benzerlerine kıyasla, FSO baÄŸlantısı  çok yüksek bir optik bant geniÅŸliÄŸine sahiptir ve saniyede Gigabits’in (Gbps) sırasına göre çok daha yüksek veri oranlarına izin verir. FSO sistemleri çok dar lazer ışınları kullandığından, doÄŸal bir güvenlik saÄŸlar. Ayrıca, dağıtımları, dünya çapında düzenlenmeyen IR optik bandında çalıştıkları için lisans ücreti gerektirmez.

#5

 

LiFi Setup

LiFi olarak da bilinen görünür ışık iletişimi (VLC), hem aydınlatmayı hem de yüksek hızlı kablosuz erişimi sağlayan ışığın veri iletimi aracı olarak kullanılmasıdır. VLC teknolojisi, her bir LED ampulünü kablosuz bir erişim noktasına dönüştürür.

#6

 

Kart Erişim Cihazı (KEC)

Bir kamu hizmetine vatandaşlara elektronik sertifikalarla hizmet verilirken bu sistem kimlik doğrulama özelliğini uygular. Bu şekilde, sistem vatandaşı ve hizmete katılan ya da hizmet veren kişiyi doğrular. Kart Erişim Cihazı (KEC), terminal cihazlarından biridir. Kimlik kartının yetkili kurum tarafından verildiğini ve kartın gerçekten kart sahibine ait olduğunu doğrulamak için elektronik ortamda hizmetler sunmaktadır.

Proje için Arm64 tabanlı Linux-Debian Gömülü Sistem kullanılmıştır. Yazılımı,
QT Platformunda C ++ Programlama dili ile geliÅŸtirilmiÅŸtir.

#7

 

Yazarkasa Projesi

Yazarkasa Alışveriş yerlerinde kullanılan, satılan malların tek tek ve toplam tutarlarını gösteren bir fiş veren, hesabı belleğinde tutan elektronik hesap makinesidir.

Mali Yazarkasa mali modülü, Z Raporlarını (mali Makbuz) güvenli bir hafızaya kaydeder.

Mali modül için MSP430 mikrodenetleyicisi kullanılmıştır. Cihaz üzerindeki ana kart 32 bit Arm-Cortex işlemci çalışmaktadır. Mali yazılım, Linux-Debian C++ ile geliştirilmiştir.

#8

 

Ãœretim Takip Sistemi

RFID Etiketleri ile işleri ve üretim adımlarını takip etmek için RFID (Radyo Frekansı Kimliği) kullanılmıştır.
Proje % 80 oranında yazılımdan oluÅŸmaktadır. C #, PHP programlama Dilleri ve MSQL Veri Tabanı Yönetim Sistemi bu projede kullanılmıştır. Bu nedenle, her iÅŸlem arayüz programı ve web terminali vasıtasıyla bir bilgisayarda izlenebilir. PCB’ler RFID okuyucuları Altium Designer’da tasarlanmıştır. Ayrıca STM32F4 mikrodenetleyicilerin bulunan RFID okuyucular programı Keil IDE’de C ile yazılmıştır.

#9

 

Bomba Ä°mha Robotu

Bomba imha robotu, robotik bir kol ve şasiye sahip uzaktan kumandalı bir cihazıdır. 
Robotik kol üzerinde bir kamera bulunur. Bu nedenle robot, tehlikeli alanlarda analiz yapabilmeye olanak sağlar.
PIC mikro denetleyicisi kontrol sistemi için kullanılmış ve yazılımı C dili ile geliştirmiştir.
 Proteus’ta elektronik kart (PCB) tasarımları yapılmıştır.
#10

Cube Arena Oyun

link

#11

 

Oximater

Oksimetre cihazı kandaki oksijen miktarını ölçmek için kullanılır. Oksimetre,
oksijen satürasyonunu hesaplamak için kırmızı ve kızılötesi elektromanyetik dalgaların saçılımını ölçer.
Elektromanyetik alan farklarının hesaplanmasında PIC mikro denetleyicisi kullanılmıştır.

Translate »