WordPress Eklentisi, log-entry

Google Analytics kullananlar bilirler, gerçekten kullanışlı bir eklenti. Web sayfanızın ne sıklıkla ziyaret edildiği ve yazılarınıza duyulan ilginin nasıl olduğu konusunda karşınıza çok işlevsel tablolar ve grafikler çıkarıyor. Fakat benim istediğim şey; sayfaya giriş çıkışları ve sayfada bekleme sürelerini anlık olarak da görebilmek. Aslında bu işlem gayet basit olmasına rağmen internetten incelediğim kadarıyla bu işi yapan ücretsiz bir eklenti yok. Ben de dedim, “madem basit”, oturayım kendim yapayım. Bunu yapmak için bir günlük tatilimi kullandım. Fakat bence değdi. Hatta elim değmişken temayı da daha okuyucu dostu yapayım dedim ve temayı da değiştirdim.

Eklentiyi, github hesabımda bulabilirsiniz. https://github.com/electronicengine/log-entry Kısaca anlatmak gerekirse, WordPress sayfanıza buradaki dosyaları zip haline getirip eklenti yükleme bölümünden eklentiyi yüklediğinizde ve etkinleştirdiğinizde menüde “Log Entry” düğmesini göreceksiniz. Buradan anlık olarak alınan log ları görebilirsiniz.

Bu tabloda “duration” kolonu, saniye cinsinden sayfada bekleme süresini, “type” ise sayfayı açtığını veya kapattığını betimliyor. Eğer “type” 0 ise bu logun sayfa açılışından 3 saniye sonra alındığını, 1 ise sayfa kapatılırken alındığını belirtiyor. Bazı durumlarda sayfa kapanmasını yakalayamayabiliyoruz. Bu sebeple aynı Ip adresinden hem 0 tipinde hem de 1 tipinde olması gerekirken sadece 0 tipinde gözüküyor. Bu Ip ler genellikle botlar oluyorlar.

Yukarıdaki kutucuklar yardımıyla veri tabanından arama veya silme işlemi yapabiliyorsunuz. Bu işlemi yapmak için girilmesi gereken değer, şu şekilde;

“<kolon ismi>:<değer>” örneğin, arama kısmına “page: main” yazarsanız, sadece ana sayfaya giren Ip leri listeleyebilirsiniz. Aynısını silme kutucuğuna yazarak bu bilgileri veri tabanından silebiliyorsunuz.

Yusuf

Yusuf

Bir Mühendis.

Önerilen makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Translate »